5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Dairesel yangın merdiveni, alelumum silindirik yahut dairesel bir muhafaza içinde kâin spiral yahut dairesel bir merdiven tasarımına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriyetle sınırlı dış alana malik yahut bedii düşünceların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Malzeme: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanırlıklidir.

Eğer bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak acil çıkış kapısı yerine yapı defa aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe göre yürekmimarisı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan nazikçe kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı elan buna ilgilı olarak daha ehven olmaktadır.

Kapılar paletlerde sevk edilmektedir. Her palette 15 bando biricik kanat kapı götürme edilebilir. Kasaların bile monte olması ciddi taşımalık avantajları sağlamlamaktadır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin ortak noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın doğrudan bina dışına açılması Yangın Merdiveni Kapısı gerekir.

Yangın Bapsı seçerken ilgi edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve klası belirlenmelidir.

Ezelî konstrüksiyonlarda ve yangın merdiveni alanı daraç olan binalarda kaçış merdiveni inşaına imkân vermektedir. 

Yangın kapımızdan birisi baskı açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş olduğu yürekin muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Fakat, yangın kapısı satıcıları ortada fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, usturuplu fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, diğerleri güçlü fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Hassaten, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalıdır. Ekseriya metal yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangın merdiveni kapısının nite açıldığını öğrenmek yangın çabucak birlikte kolaydır fakat elan öncesinde yangın ile ilişkin tatbikatlarda kapının nasıl açıldığını temsil etmek gerekir.

İvarlık edildikleri malzemelerin mecmu abuhava koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.

Report this wiki page